Αρχιτεκτονικός φωτισμός LED για τα αεριοφυλάκια του Μουσείου Φωταερίου στο Γκάζι.
Το 1857 ο Γάλλος Φραγκίσκος Φεράλδι (Francois Theophile Feraldi) αναλαμβάνει το έργο του φωτισμού της Αθήνας με φωταέριο. Ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί στο Γάλλο επιχειρηματία το προνόμιο της εκμετάλλευσης του φωταερίου για 50 χρόνια. Έκτοτε το φωταέριο θα φωτίσει τους αθηναϊκούς δρόμους για περίπου 60 χρόνια.
169 χρόνια μετά, τα αεριοφυλάκια του Γκαζιού είναι πλέον βιομηχανικά μνημεία και “ξαναζωντανεύουν” …φωτιζόμενα ως φάρος πολιτισμού για την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!
Ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό η εταιρία μας ανέλαβε την υλοποίηση της προμήθειας και εγκατάστασης αδιαβροχων φωτιστικών LED της ιταλίκης DTS Lighting στα αεριοφυλάκια Δ15 και Δ4, τα οποία συντηρούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Αθηναίων.
H ιδέα, ο σχεδιασμός και η φωτιστική μελέτη εκπονήθηκε από τον αναγνωρισμένο σχεδιαστή φωτισμού κ. Γιώργο Τέλλο ενώ τα ηλεκτρολογικά σχέδια, οι πίνακες διανομής ρεύματος και τα συστήματα στήριξης, μελετήθηκαν και εκπονήθηκαν από τον τομέα μελετών της εταιρίας μας.
Χρειάστηκαν περισσότερα από 40.000 μέτρα καλώδια, ειδικές κατασκευές*, περισσότεροι από 20 τεχνικοί ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί και εργάτες για την άρτια συνδεσμολογία και τοποθέτηση των σωμάτων LED.
Όλα τα εν λόγω φωτιστικά τοποθετήθηκαν χωρίς μόνιμες κατασκευές στήριξης, ενώ η εγκατάσταση είναι πλήρως αναστρέψιμη για να μην δημιουργηθεί κανένα πλήγμα στα βιομηχανικά μνημεία.
Η διαχείριση του φωτισμού στα αεριοφυλάκια Δ4 και Δ16 επιτυγχάνεται μέσω του λογισμικού διαχείρισης φωτισμού DMX CREATOR με τη δυνατότητα ασύρματης λειτουργίας, stand alone mode, light simulation.
Tα φωτιστικά που χρησιμοποιήθηκαν για την μόνιμη εγκατάσταση αποτελούν customized παραλλαγές μοντέλων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μελετητή.
Αναλυτικότερα χρησιμοποιούνται τα παρακάτω:
DTS DELTA 8/144, DTS TITAN, DTS FOS 33, DTS PIXEL DROP, DTS IP 65 FLEX, DTS FOCUS FC, DTS NICK 501 MOVING HEAD, FOS 100.